Резултати боулинг и Лекоатлетически крос към XIII Варненска Универсиада

  • ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
  • 26.04.2012 г.
Резултати боулинг и Лекоатлетически крос към XIII Варненска Универсиада

През изминалия уикенд завършиха някой от спортовете заложени в програмата на XIII Варненска Универсиада.

Още във петък вечер се определи шампиона в боулинг турнира, който се проведе в Playground  мол Варна. Участваха общо 18 отбора от петте Университета в града. Регламента изпраща най-добрия от всеки Университет на финал. От финалните 5 отбора на първо място и безапелационен победител в турнира по боулинг в XIII Варненска Универсиада е Медицински университет Варна с общ резултат от двете финални игри 1293 точки.

Сребърните отличия остават за участниците от Варненски свободен Университет със резултат 1057 точки във финалните срещи.

С много малка разлика от едва 19 точки на трето място се класира отбора по боулинг на технически университет Варна с 1038 точки.

Следващия отбор в класирането на турнира е Икономическия университет с резултат 1007 точки, а последен в класирането е отборът на Висшето военноморско училище със събраните 849 точки.

На церемонията по награждаване, в дискотека  X- Travaganzza в петък вечер от 22 часа, ще бъде отличен със специален плакет и състезателя на Медицински университет Варна Атанас Атанасов, който постигна най-висок личен резултат на финалните игри от 157 точки за една игра.

 

Лекоатлетически крос част от XIII Варненска Универсиада 2012, очаквано премина при много голям интерес и отново се оказа най-масовото състезание сред младите студенти. Кроса се проведе в Морската градина в съботния ден от 09.30 часа. Участниците бяха над 200 души, като състезанието се проведе в две дисциплини: 1000 м. при жените и 2000 м. при мъжете.

Очаквано основната конкуренция беше между Техническия и Медицинския университет.

В дистанцията при жените на първите две почетни места са студентки от Технически университет- съответно на първо място и шампионка при жените е Йорданка Георгиева с време 3 минути и  57 секунди. Заелата второ място състезателка Невена Стоянова от ТУ Варна финишира за време 4,12 минути. Бронзовата медалистка Станислава Стойчева от Медицински Университет прекоси финала за 4,21 минути.

При мъжете шампион стана участника на Икономически Университет Любомир Николов с време 6,55 минути., веднага след него с разлика само от 1 секунда и време 6,56 мин. се класира Димитър Василев от Медицинския Университет. На почетното трето място също с много малка разлика от 3 секунди от шампиона се нареди състезателя на Технически Университет Петър Офилов с време 6,58 минути.

На базата резултатите от индивидуалните бягания се сформира и крайно отборно класиране по Университети, като се вземат резултатите само на първите четири най-предни класирания на студентите.

          На тази основа златните медали отиват при Технически Университет Варна с актив от 226 точки. Сребърните медали са за представителите на Медицината с 219 точки. Бронзовите медали останаха за Икономически Университет. На следващата четвърта позиция се класира ВВМУ, а последното пето място е за Свободния Университет.

 

Данчо Илиев


 

 

 
Споделете вашето мнение
Още от същия раздел

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close