Морско и медицината надбягаха всички и победиха в отборното на лекоатлетическия крос от Универсиадата

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 19.04.2021 г.
Морско и медицината надбягаха всички и победиха в отборното на лекоатлетическия крос от Универсиадата

Около 50 участника се включиха в лекоатлетическия крос от XXI Варненска Универсиада, които се проведе в събота в Морската градина. Всеки университет можеше да се включи с неограничен брой състезатели, като жените бягат 1000 метра, а мъжете 2000 м.


В 11.00 часа на 17 април на стартовата линия се наредиха 22 студентки от 5 Университета, а най-бързата сред тях и шампионка се оказа Божидара Гатева от Медицински Университет „Проф. Д-р. П. Стоянов“ с време 3, 26 мин., следваната от колежката й в МУ Вероника Стефанова с резултат 3,31 мин. Бронзовия медал остана за състезателката на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ Лилия Костадинова с 3,39мин.

При мъжете стартираха 25 студенти от 5 университета. Най-бързият от тях избяга трасето от 2000 метра за време 6,01 мин. и с това спечели златния медал, а неговото име е Янислав Тодоров от Икономически Университет-Варна. Второто място зае студента на Технически Университет – Варна Валентин Вълканов, с много малка разлика 6,02 мин. Трети остана Рафаел Кънев от ВВМУ с време 6,59 мин.

На база индивидуалните резултати се образува отборно класиране между университетите при мъжете и жените, като се вземат резултатите на първите 4 най-предно класирали се участници от всеки отбор.

Класиране жени:

1. Медицински Университет „Проф. Д-р. П. Стоянов“

2. ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

3. Технически Университет - Варна

Класиране мъже:

1. ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

2. Медицински Университет „Проф. Д-р. П. Стоянов“

3. ВСУ „Черноризец Храбър“

 

ПРОТОКОЛ КЛАСИРАНЕ

 Всички призори получиха купи, медали и предметни награди осигурени от дирекция „Спорт“ при Община Варна. Наградите връчиха Данчо Илиев от дирекция „Спорт“ и Доц. Огнян Къчев – член на ПК „Младежки дейности и спорт“ към Общински съвет Варна, който е и преподавател към ВСУ и ВВМУ.

Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close