Икономически Университет – Варна са първи по футбол в „Купа 8 декември“

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 11.11.2022 г.
Икономически Университет – Варна са първи по футбол  в „Купа 8 декември“

След двудневни оспорвани битки, в четвъртък /10.11.2022 г./ бяха излъчени победителите по мини-футбол към „Купа 8 декември“. Мачовете се проведоха на Общински спортно развлекателен комплекс „Младост“. По регламент всеки университет можеше да участва с до два отбора.


Двубоите бяха напрегнати и с доста единоборство, като до финала достигнаха студентите на Икономически Университет – Варна и първият отбор на Медицински университет „Д-р Параскев Стоянов" Варна. ИУ поведе първи в мача и успя да наложи доминацията си до края на срещата и с общ резултат 3 на 1 станаха шампиони по мини футбол в „Купа 8 декември“. Сребърните медали и купата за второ място останаха за МУ 1.

В малкият финал втория отбор на Медицински университет грабна третото място, като победи категорично студентите на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ с резултат 8:4.

Организатори на събитието са Община Варна, чрез дирекция „Спорт“, Студентските съвети и Академичните звена отговарящи за спорта в университета. Община Варна осигури и предметните награди, които бяха връчени на победителите от Кристиан Димитров – директор на дирекция „Спорт“.

 

Следващата проява за студентите е в събота /12.11.2022 г./ от 10.30 часа в закрития басейн на ПК „Приморски“, където ще премерят сили в плуването, а на 17 ноември от 17.00 часа е турнира по стрийтбол 3х3 в залата на Икономически Университет – Варна.

 

ПРОТОКОЛ
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close