Победители в лекоатлетически кроса и боулинг от Варненска Универсиада

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 15.04.2024 г.
Победители в лекоатлетически кроса и боулинг  от Варненска Универсиада

62 състезатели от пет висши училища в града взеха участие в Лекоатлетически крос от Варненската студентска Универсиада, който се проведе в Морската градина.

Както всяка година дисциплината за мъжете беше 2000 метра, а за жени 1000 метра или една обиколка от летния театър до Пантеона и обратно.
Състезанието при жените стартира в 11.00 часа в събота, като най-подготвена и победителка в бягането при жените е състезателката от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ Рени Хинева с време 3,24 минути. За сребърния медал се пребори студентката от Икономически Университет - Варна Нели Николова с време 3,26 мин. Веднага след нея на третото място финишира Наталия Кременска отново от ИУ - Варна, с резултат 3,29 мин.

 Победителят в дисциплината 2000 м. при мъжете е представителя на Технически Университет- Варна Илкер Раимов с време от 6,55 мин. С второ време завърши Рафаел Кънев от Морско училище. Бронзовият медал остана за Максим Михайлов от Медицински Университет - Варна.

На база индивидуалните класирания се образуват отборни класирания по полове, които изглеждат по следния начин:

ПРОТОКОЛ Л. КРОС

Отборно класиране МЪЖЕ:

1. ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ с 110 отборни точки

2. Икономически Университет – Варна

3. Технически Университет – Варна


Отборно класиране ЖЕНИ:

1. Икономически Университет – Варна с 113 точки

2. Медицински Университет – Варна

3. ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“


В състезанието по боулинг за участие се явиха 2 университетски отбора, а именно Икономически Университет – Варна и Висше училище по мениджмънт. След изиграването на две двойни игри, както бе по наредба с по-добър общ резултат и шампиони по боулинг във Варненската Универсиада са студентите на Икономически Университет – Варна с резултат 1123 точки, а представителите на ВУМ остана втори с 986 отборни точки.

 ПРОТОКОЛ БОУЛИНГ

За всички призьори от състезанията, част от Варненска Универсиада бяха предвидени купи, медали и предметни награди осигурени от дирекция „Спорт“, Община Варна.
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close