Отборите на СУ “Климент Охридски“, гр. Аксаково и III ПМГ „Акад. М. Попов“ шампиони по волейбол в „Ученическа Купа Варна 2024“

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 15.04.2024 г.
Отборите на СУ “Климент Охридски“, гр. Аксаково и III ПМГ „Акад. М. Попов“  шампиони по волейбол в „Ученическа Купа Варна 2024“

В състезанията по волейбол за момчета V–VII клас от „Ученическа купа Варна“ през уикенда, бяха излъчени победителите. При момчетата се получи оспорвана борба, но с 2 победи във финалната тройка шампиони от 10 отбора са учениците на СУ “Климент Охридски“, гр. Аксаково. На второ място и среброто остана за отборът на ОУ „Добри Чинтулов“, които победиха СУ „Гео Милев“, а те заеха почетното трето място. Любезен домакин на срещите беше спорната зала на СУ „Елин Пелин“.

 

 

 


В неделния ден /14.04.24 г./ в залата на Първа езикова гимназия се изиграха и финалите при девойки XI-XII клас, където участие взеха 6 отбора. По правилата на турнира, схемата на провеждане беше „всеки срещу всеки“, 2 от 3 гейма. След изиграването на всички срещи по програма, класирането се подреди по следния начин:

 

Девойки 11-12 клас:

1. Шампиони са момичетата на III ПМГ „Акад. М. Попов“

2. V ЕГ „Йоан Екзарх“

3. ПГТ „Д-р Асен Златаров“

 

Всички състезатели от призовата тройка получиха купи, медали, грамоти и предметни награди осигурени от Община Варна, Дирекция „Спорт“.

 

В сряда от 10.00 часа ще се проведат Ученическа купа по лека атлетика за 3-4 клас, в СК „Локомотив“. А в събота от 09.00 часа, залата на Икономически Университет ще приеме мачовете по стрийтбол 3х3 за юноши и 11-12 клас.
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close